black-and-white-close-up-engagement-17834

Nem egyszerű acélról beszélünk ezen ékszerek esetében. A nemesacél úgy jön létre, hogy ötvözik más fémekkel, ilyen lehet a nikkel, a króm, a wolfram, a titánium vagy a kobalt. Az orvostudományban évszázadok óta alkalmazzák, de az ékszeriparban is jelentős fellendülést ért el az anyag az utóbbi években, az Ékszer Webáruház – Ékszer Sziget webshop kínálatában rengeteg gyönyörű darab található.

Ezt nagyban az antiallergén tulajdonságának köszönheti, hiszen a piacnak találnia kellett egy megoldást azoknak a részére, akik allergiásak a klasszikus aranyra vagy ezüstre. Ez lett a nemesacél, amely annak ellenére milliárdos ágazattá hízott, hogy az egyes ékszerek bárki számára elérhető áron futnak. Készül nemesacélból gyűrű, fülbevaló, nyaklánc, karkötő és bokalánc, valamint egész szettek is elérhetőek, amelyekben a különböző testrészeken viselt ékszerek tökéletes összhangot alkotnak.

Nem csak egy rideg fémre kell gondolni: a nemesacél jól harmonizál a kristályokkal és drágakövekkel, így igazán egyedi és különleges megoldások alkothatók. A csillogó felülete miatt sokan hiszik fehér aranynak. A sok előny mellett említsük meg a hátrányát is: mivel az anyaga nagyon kemény, a nemesacélból készült ékszereket nem lehet átalakítani. Ha azonban elsőre a megfelelőt választjuk, nem is lesz erre szüksége.