karikagyűrű

Az eljegyzési gyűrű általában a bal kezének jobb ujjára helyezhető, ahol azt a szerelem szimbólumaként viselik. A karikagyűrű, vagy más néven jegygyűrű az esküvői ceremónia során adományozott ékszer, ami az örök szerelem és összetartozás jelképe. Az eljegyzési gyűrű és a jegygyűrű kiválasztásánál fontos szempont lehet a stílus, a méret és a személyes ízlés is. A jegygyűrű általában a bal kezén hordott.

Az ékszerek több funkciót is betölthetnek, nem csak esztétikai szerepük van. Az összetartozás, a szerelem és a szeretet szimbólumaként is értelmezhetjük őket, amelyek között nincs különbség. Az eljegyzési gyűrű az eljegyzés része, míg a karikagyűrű, vagyis a jegygyűrű az esküvői ceremónia főszereplője. Ezen kívül érdemes tudni, hogy az eljegyzési gyűrű melyik ujjra kerül, mi alapján válasszuk ki a megfelelő darabot és melyik kézen hordjuk a jegygyűrűt.

Eljegyzési gyűrű, jegygyűrű, karikagyűrű

A hazai szokás szerint az eljegyzési gyűrűt a bal, a jegygyűrűt pedig a jobb oldalon szokás hordani. Fontos a gyűrű kiválasztása, mind az alapanyag, mind a praktikus hordhatóság szempontjából. Az eljegyzési gyűrű kiemelt szerepet játszik az eljegyzéskor, amikor a férfi megkérheti a nő kezét. Az arany nem az egyetlen lehetőség, a piacon számos más anyagból is beszerezhető eljegyzési gyűrű. Az online vásárlás lehetősége segítségével szűrhetjük a találatokat az árak alapján, így könnyen megtalálhatjuk a megfelelő ékszert. A gyémánt mellett a vörös gránát, az ametiszt vagy a világoskék topáz is divatos választás lehet a mai napig.

A kísérő gyűrűt, amelyet a vőlegény ad a menyasszonynak a lánykérés jegygyűrűjének mellett, szokás még az esküvő előtt adni. Az eljegyzési gyűrűhöz hasonlóan, ez az ékszer is a vőlegény komoly szándékának jele. A kísérő gyűrű megjelenése hasonló az eljegyzési gyűrűéhez, és ugyanazok a szabályok vonatkoznak a viselésére is.

Az eljegyzési gyűrű melyik kéz melyik ujján kap helyet?

A hagyomány szerint a lánykérést követően az eljegyzési gyűrű kerül a bal kéz gyűrűs ujjára. Az esküvő után az eljegyzési gyűrű továbbra is a bal kézen maradhat, a jegygyűrű mellé helyezve, felül, mintegy védelmet nyújtva neki. Bár nincs kőbe vésett szabály, sokan így szokták viselni a két gyűrűt, de végül minden pár személyes preferenciáján és szokásain múlik, hogyan döntenek.

Klasszikus arany karikagyűrű

A kérdés, melyik kézen hordjuk a karikagyűrűt, már eldöntöttük. Az esküvői ceremónia során a hagyomány szerint a pár tagjai egymás jobb kezének gyűrűsujjára húzzák fel a klasszikus arany karikagyűrűt. A karikagyűrű végtelenséget szimbolizál, és ez a házasság működőképességét is jelenti, bár ez csak babona. Az ideális karikagyűrű tartós, időtálló és minőségi anyagból készül. A sárga arany mellett, a divatos fehér vagy rosé arany is jó választás lehet. A karikagyűrűt napi rendszerességgel viselik, így fontos, hogy tartós és stílusos legyen. A legtöbben még mindig a klasszikus arany karikagyűrűt választják, ami nem tör meg a kő jelenlétével.

Mit szimbolizál az eljegyzési gyűrű és a karikagyűrű?

Az eljegyzési gyűrű és a karikagyűrű nemcsak a hagyományok alapján hordott ékszerek, hanem jelentést is hordoznak. Az eljegyzési gyűrű egyfajta ígéret a pár jövőjét illetően, míg a karikagyűrű a házasság végtelenségét szimbolizálja. Az ékszerek viselése jelzi a pár közös elhatározását, hogy együtt maradnak jóban-rosszban.

Az eljegyzési gyűrűk választéka szélesebb, mint valaha, így mindenki találhat olyat, ami megfelel pénztárcájának és ízléseinek is. A jegygyűrű kiválasztása a pár dolga, és rendszerint olyanra esik a választás, ami mindkét félnek tetszik. Az üzletek mellett érdemes karikagyűrűt online is nézelődni, mivel a kínálat szélesebb lehet, és az árak kedvezőbbek. Az online vásárlás egyre népszerűbb, és a méretválasztáshoz hasznos segítséget is kaphatunk.